Arhiva lunii martie 2011

Ştiri din Japonia

Nişte ortodocşi sârbi au reuşit să ia legătura cu fraţii noştri ortodocşi japonezi. Iată răspunsul pe care l-au primit:


Mult-iubiti in Hristos frati ortodocsi sarbi,

In numele Sfintei Treimi, fie ca pacea Domnului Dumnezeului nostru sa fie cu voi,

Sfanta Biserica Ortodoxa autocefala a Japoniei si Sinodul mitropolitan apreciaza din toata inima rugaciunile voastre si sprijinul vostru duhovnicesc. Cel mai mare cutremur din istoria recenta a tarii a lovit  eparhia orientala a Japoniei si catastrofele ce au urmat (tsunami) au devastat regiunile de coasta de la vest de Iwate, Myagi, Fukushima si prefecturile din Ibaragi, distrugand in parte orasul Sendai, unde se gaseste scaunul episcopal al eparhiei, si aproape toate comunitatile regionale ortodoxe care fiinteaza de-a lungul coastei Pacificului.

Sfanta Biserica Ortodoxa autocefala a Japoniei, primind mangaierea si impartasirea acestei adanci mahniri si dureri cu fratii si surorile Bisericilor Ortodoxe ale lumii intregi, plange pentru toate victimele acestei catastrofe si se roaga pentru ca mila lui Dumnezeu Cel milostiv si iubitor de oameni sa salveze viata tuturor persoanelor disparute, sa vindece ranile tututor celor raniti , sa aduca mangaiere celor care au pierdut case si bunuri ramanand fara adapost si  aparare, si pentru odihna in pace a tututor sufletelor care au pierit in teribila catastrofa, si ca El sa dea curaj si putere autoritatilor nationale care fac mari eforturi sa salveze viata supravietuitorilor.

Cu toate acestea, intregul popor se afla inca in pericol si incertitudine; continua replici ale cutremurului si perspectiva unei reluari a traficului si a liniilor de comunicare nu este deloc sigura.

Sfanta Biserica Ortodoxa autocefala a Japoniei si Sinodul mitropolitan au reafirmat ca episcopul Serafim al Japoniei orientale si patru preoti dimpreuna cu familiile lor sunt toti sanatosi si in siguranta. Dupa spusele episcopului Serafim, constructia catedralei episcopale din Sendai este intru totul salvata, dar cel putin cinci comunitati-parohii ortodoxe si biserici de-a lungul coastei Pacificului sunt grav avariate, iar un preot este dat disparut.

Sunt opt parohii de-a lungul coastei Pacificului. Nu avem nicio informatie precisa despre siguranta toturor membrilor parohiilor. Imaginea de ansamblu a  acestei vaste catastrofe nu a fost inca clar evaluată pentru obtinerea mai multor informatii din regiunile devastate. Trebuie sa ne rugam cu mai multa smerenie ca ocrotirea tuturor membrilor parohiilor sa fie dăruită prin harul lui Dumnezeu in aceasta vreme a Postului Mare.

Va rog sa va aduceti aminte de crestinii ortodocsi japonezi in rugaciunile voastre staruitoare.

Cu dragoste in Hristos,

Sinodul Mitropolitan al Sfinte Biserici Ortodoxe autocefale a Japoniei.

sursa: acvila30.wordpress.com