In schimbul harului, Dumnezeu iti trimite ispita

Ceri har de la Dumnezeu ? In schimbul harului iti trimite ispita. Nu rezisti luptei, cazi ? Nu-ti mai da adaos de har. Iarasi ceri ? Iarasi ispita. Iarasi infrangere ? Iarasi vei fi lipsit. Trebuie, deci, sa biruiesti. Opune rezistenta ispitei pana la moarte. Pana cazi ca si mort nu parasi lupta, si atunci striga de jos : ” Iisuse preadulce ! Nu te voi parasi. Raman nedespartit de Tine si pentru dragostea Ta imi dau sufletul pe campul de lupta ” . Si deodata se va arata pe campul de lupta Iisus si iti va spune : ” Sunt aici. Incinge-ti mijlocul tau si urmeaza-Mi Mie ! ” Tu, plin de lumina si de bucurie : ” Vai mie, jalnicul ! Vai mie nevrednicului si netrebnicului ! Auzul Tau am auzit mai intai, acum Te vad cu ochii mei ” Atunci te umpli de dragoste dumnezeiasca si arde sufletul tau ca si cel al lui Cleopa. Si in vreme de ispita nu mai parasesti imbracamintea pentru a fugi gol, ci ai sa rabzi in necazuri, gandind : asa cum a trecut o ispita si inca una, asa va trece si cea de acum.
[…]
De aceea, nu trebuie sa te indoiesti. Nu te teme de ispite. Chiar daca vei cadea de multe ori, scoala-te! Nu-ti pierde calmul tau. Nu deznadajdui. Sunt nori care vor trece.

Cuv. Gheron Iosif

2 comentarii la “In schimbul harului, Dumnezeu iti trimite ispita

  1. Rugati-va: „Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma”. Stie El cum sa va miluiasca, in ce chip. Si, cand va veti umple de bine, nu va mai intoarceti spre rau. Deveniti, prin harul lui Dumnezeu, buni. Unde sa mai afle raul loc atunci? Se risipeste!
    Toate sunt cu putinta impreuna cu Hristos.

    Parintele Porfirie

  2. Multumim frumos Cuv. Gheron Iosif ca ne-a daruit o asa imbarbatare si ne-a impartasit din zbuciumatele si minunatele lui trairi!
    Mi-as dori sa nu uit in vreme de ispita aceste cuvinte vii: ,,asa cum a trecut o ispita si inca una, asa va trece si cea de acum”
    Doamne, alunga norii grei ai ispitelor si umple sufletul nostru de dragostea Ta dumnezeiasca, Amin!

Comentariile sunt închise.