„Domnul ne-a poruncit sa purtam dusmanie doar împotriva sarpelui”

Nu trebuie sa judecam pe nimeni, chiar daca l-am vedea cu proprii nostri ochi gresind sau petrecând în continua încalcare a poruncilor lui Dumnezeu, dupa cum spune Sfânta Scriptura: „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati” (Matei 7,1). „Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.” (Rom. 14,4). Cu mult mai bine este sa ne amintim de cuvintele apostolului: „Cui i se pare ca sta sa ia seama sa nu cada” (I Cor. 10, 12), fiindca nu se stie câta vreme vom putea ramâne în fapta cea buna, dupa cum spune prorocul cel instruit din propria sa experienta:

„Iar eu am zis întru îndestularea mea: „Nu mă voi clătina în veac!” Doamne, întru voia Ta, dat-ai frumuseţii mele putere; dar când ţi-ai întors faţa Ta, eu m-am tulburat.” (Ps. 29, 6-7). Domnul ne-a poruncit sa purtam dusmanie doar împotriva sarpelui, adica împotrica aceluia care dintru început a înselat pe om si l-a izgonit din rai, împotriva diavolului. Ne-a poruncit sa purtam dusmanie împotriva duhurilor celor necurate ale desfrânarii si a tuturor faptelor rusinoase, care seamana în cugete necurate si întinate.

Sfantul Serafim de Sarov

sursa: serafimdesarov.trei.ro

Un comentariu la “„Domnul ne-a poruncit sa purtam dusmanie doar împotriva sarpelui”

  1. Para-ortodoxia – de la forumuri la blogosfera ortodoxă

    O privire subiectivă și sumară asupra prezenței de zece ani a ortodocșilor români pe internet.

    Forumurile de discuții au înflorit pe la începutul anilor 2000, în sfera de interes creștin-ortodoxă printre pionieri numărându-se părintele Iulian Nistea, craioveanul Gigel Chiazna, aradeanul Petru Jigorea, sau basarabeanul parinte Savatie Bastovoi. Acestea au fost inițiative particulare. Forumuri au mai fost deschise pe lîngă web-siturile unor unități de cult: biserici, manastiri sau episcopii, gândite inițial ca o modalitate modernă de întreținere a comunității parohiale în afara zidurilor bisericii. Un astfel de forum, remarcabil, a fost cel al Schitului Darvari. De la un nucleu de enoriași fideli, care sorbeau cuvintele starețului, împărtășindu-și în public frământările sufletești, s-a ajuns în mai puțin de un an la o organigramă virtuală stufoasă cu scopuri catehetice și misionare, cu patru sau cinci moderatori.

    ………………

    http://parohia-petresti.ro/postate/Para_-_ortodoxia_de_la_forumuri_la_blogosfera.php

Comentariile sunt închise.